Metro-seurakunnan Blogi

Currently the posts are filtered by: antikristus
Reset this filter to see all posts.

30.10.2010
01:41

Antikristuksen henki

Antikristuksen henki

“Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.' Mutta sinut heitettiin alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan.” – Jes. 14:13-15

Elämme aikaa, jolloin antikristuksen hengen vaikutus kasvaa. Lopulta tämä huipentuu itse laittomuuden ihmisen eli antikristuksen eli ilmestyskirjan pedon esiin astumiseen viekoittelemaan maailmojen kansat valheillaan palvomaan itseään. Emme tiedä milloin tämä tulee tapahtumaan, mutta meidän on jo nyt hyvä osata tunnistaa tämä vaikutus ja myös voitokkaasti vaeltaa yli sen voiman omissa elämissämme.

Kristuksen sijainen ja vastustaja

Kreikan kielessä prepositio ‘anti' tarkoittaa sekä ‘vastaan jotakin' että ‘jonkin sijasta.' On hyvä ymmärtää tämä puhuttaessa antikristuksesta. Kysymys ei nimittäin ole vain jostain avoimesti Kristusta vastustavasta voimasta, vaan oikeastaan useimmiten enemmänkin Kristuksen sijalle tulevasta voimasta! Tämä onkin vaikeampaa erotella, sillä kuka vain näkee kristittyjen vainoissa antikristuksen hengen vaikutuksen, mutta kaikki eivät näe sitä nykyisen uskonnollisen kirkollistuneen kristillisyyden tapojen ja perinteiden ylivallassa tai jopa erinäisten kristittyjen johtajien korkealle kohotetussa asemassa.

Antikristuksen henki taisteleekin seurakuntaa vastaan näillä kahdella kentällä ympäri maailmaa yhä enenevässä määrin, eli vainoten kristittyjä sekä seurakunnan sisältä että ulkoa käsin ja syrjäyttäen Jumalan voiman sekä Kristuksen läsnäolon ja auktoriteetin jollain muulla. Vaikka tämä taistelu vaikuttaakin ylivoimaisen tehokkaalta ympäri maailmaa, niin voimme silti luottaa saavamme voiton Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta ja emme rakasta henkeämme, vaan olemme alttiit kuolemaan asti.

Vaino

Halki kristillisyyden historian on todellisia uskovia vainottu. Tämän jopa Paavali lupaa olevan jokaisen jumalisesti elävän osa tässä maailmassa (2. Tim. 3:12). Tämä samainen toiminta jatkuu tälläkin hetkellä ympäri maailmaa aiheuttaen yli 160 000 kristityn kuoleman vuosittain eikä se tulee vähenemään maailmanloppua kohti kulkiessamme. Päinvastoin tulemme näkemään yhä räikeämpää vainoa jopa ns. kristillisissä länsimaissa. Eikä tämä tule olemaan vain naureskelua, kiusaamista tai pahan puhumista, vaan konkreettista väkivaltaista uskovien tuhoamista ja hiljentämistä. Emme voi valmistautua tähän muuten kuin ymmärtämällä yhä paremmin iankaikkisuutta ja Jumalan armoa.

Olemme saaneet ikuisen elämän vastaanottaessamme Jeesuksen uudesti syntymän kautta. Tämän hetkinen elämämme on parhaillaankin vain hetkisen kestävää varjoa tulevasta maailmasta. Meidän tulee kiinnittää sydämemme ikuisuuteen eikä tähän maailman rikkauksineen. Ei meidän tarvitse eristäytyä maailmasta, mutta sisimmältämme emme kuitenkaan ole siitä lähtöisin. Kun ymmärrämme tämän ja luovumme tästä elämästämme tietäen saavamme parempaa, ei kuolemakaan enää ole ongelma. Sehän on vain voitto! Meidän ei toki tarvitse etsiä vainoa tai marttyyrikuolemaa, mutta jos Jumala katsoo meidät siihen arvolliseksi, voimme täysin varmoina kiinnittää katseemme elämään, jota ei meiltä voi kukaan millään keinoilla viedä pois.

Tietysti kun tässä hetkessä ajattelee oikeasti mahdollisen vainon kohteeksi joutumista, niin väkisin mieleen nousee epäilyksiä oman uskon kestävyydestä niissä hetkissä. Nämäkin epäilykset voidaan voittaa Jumalan armon ymmärtämisellä. Kun Jumalan armo on uusi joka päivä ja niin kuin on päiväni niin on voimani, niin ei minulla tänä päivänä tarvitsekaan olla sitä voimaa ja Jumalan antamaa armoa kohdata noita äärimmäisiä tilanteita. Kun minä tänä päivänä vaellan uskollisena Jumalan kanssa, niin Hän valmistaa minua jo kaikkea tulevaa varten sekä kun koittaa vaikeat päivät, niin Hän antaa vielä erityisen voiman ja armon juuri tuolle päivälle. Eihän minun uskoni olekaan koskaan ollut oman voimani ansiota, vaan Jumalan lahjaa se on ollut alusta saakka.

Sijainen

Tehokkaampi keino kansojen viekoitteluun on kuitenkin tarjota heille jotain Kristuksen korvaavaa kuten vaikka uskonnollinen kristillisyys, jossa pelastukseen kadotuksesta ei tarvitakaan enää henkilökohtaista parannuksen tekoa ja uskoa vaan sakramentit ja kirkon jäsenyys ovat tarpeeksi. Ihmisen Jumalaa vastustavalle mielelle on paljon helpompaa osallistua tällaiseen toimintaan, koska sillä saadaan omantunnon ääntä hiljennettyä, mutta ei kuitenkaan tarvitse itse tehdä mitään tai muuttua. Lisäksi korvataan synti ja Jumalan säädökset ihmeellisellä suvaitsevaisuudella ja lähimmäisenrakkaudella tehden asian vielä helpommaksi ihmisille. Ahdas portti ja kapea tie vaihdetaankin laveaan tiehen ja ahdistamattomiin ladonoviin.

Lisäksi nostetaan joko järjestelmä tai suoraan joku henkilö vastaamaan Kristuksen tahdosta muille ihmisille. Ikään kuin uskovilla ei olisi Pyhää Henkeä, niin he tarvitsevatkin teologisia oppeja ymmärtääkseen selvät Raamatun tekstit. Myöskin Jumalan voima ja Pyhän Hengen läsnäoleva voitelu tehdään turhiksi ja jopa epäilyttäviksi järjen ja oikean opin palvonnalla.

Meidän kristittyinä täytyy ymmärtää hyvin selvästi, että uskossamme on ennen kaikkea kysymys suhteesta Elävään Jumalaan. Me kuulemme Hänen äänensä (Joh. 10:27) jokainen eikä uskomme saisi edes perustua ihmisten viisauteen vaan Jumalan voimaan. Etsikäämme häpeilemättä Hänen koettavaa läsnäoloaan ja ilmitulevaa voimaansa, sillä Hän on yksin on todellinen seurakunnan pää. Johanneskin opetti meillä vielä jokaisella olevan voitelun, joka opettaa meitä. Älkäämme missään tapauksessa hukatko tätä yliluonnollista Jumalan luonnollista todellisuutta uskostamme ja älkäämme alistuko muuhun kuin Hänen tuntemiseensa.

Voitto

Antikristuksen vaikutuksen kasvaessa on aina myös Kristuksen vaikutus kasvanut uskollistensa parissa. Samoin tulee käymään näinä viimeisinä päivinä! Vaikka pimeys valtaa alaa, niin se ei ole saanut eikä tule saamaan Jeesusta valtaansa koskaan. Jopa antikristuksen astuessa valtaan, niin voimme kohottaa päämme ja julistaa evankeliumia yhä suuremmalla innolla ja voimalla, koska vapautuksemme päivä vain lähenee. Jos he vievät henkemme, niin me voitamme. Jos he yrittävät tuudittaa tapakristillisyyteen, niin me emme suostu nukkumaan. Kristuksen ollessamme kanssamme käyköön kuinka vain, niin me voitamme pitäessämme kiinni todistuksestamme Hänen voimallaan!

back

 

 

Archive