Currently the posts are filtered by: veljesrakkaus

20.02.2009

Ilmestyskirjan 7 seurakuntaa - osa 6 - Filadelfia

Yhteys

Kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat!

Jumalamme on kolminainen. Hän on yksi, mutta kuitenkin kolme. Hän on Jumala eli Isä, Poika ja Pyhä Henki. Alusta loppuun Raamattu julistaa tätä ihmeellistä totuutta, joka monilta osin ylittää täysin ymmärryskykymme. Voimme kuitenkin täysin uskoa siihen ilman ymmärtämättä sitä täysin.

Ihmeellistä tässä totuudessa on myös, että Kolminaisuuden sisäinen yhteys on täydellisen rakkauden kyllästämää. Kuten Johannes sanoo kirjeessään Jumalan olevan rakkaus (1. Joh. 4:8), ja jotta rakkaus voi yksinkertaisesti olla olemassa sillä täytyy olla kohde ja Kolminaisuudessa tuo rakkaus vallitsee täysin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen välillä.

Jumalan kuvat

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen (1. Moos. 1:27) ja vaikka ihminen lankesi syntiin ei tuo suunnitelma ole muuttunut! Edelleen Jumala haluaa ihmisen olevan Hänen kuvansa maan päällä ja Hän on antanut jokaiselle tien tähän, joka kulkee Jeesuksen Kristuksen ristin kautta. Meidän on pakko syntyä uudesti ylhäältä ja ottaa vastaan syntien anteeksiantamus matkallamme Jumalan kuvan esiin tulemiseen, ja tämä on meille mahdollista vain uskomalla Herraan Jeesukseen Kristukseen! Eikä todellakaan ole suurempaa olemassaolon tarkoitusta kuin olla Jumalan kuva maan päällä!

Lisäksi yhdessä uskovien uudestisyntyneiden joukkona muodostamme Kristuksen ruumiin (1. Kor. 12:27) ja olemme yhtä (Gal. 3:28). Tämä on totuus,  jonka olemassaololle emme voi tehdä mitään! Meidät on tehty yhdeksi, vaikka meitä onkin monta. Tätä ei ole saanut aikaan ekumenia, oppirakennelmat, järjestöt, kirkkokunnat, profetia tai edes pienryhmät, vaan Jumala itse on Henkensä kautta asettanut tämän voimaan uudestisyntymisessä Kristuksen kunniaksi.

Eli nyt kun tarkoituksemme on olla Jumalan kuva meidänkin tulee tuoda rakkautta esiin. Erityisen olennaisesta on tuoda tämä rakkaus esille "sisäisesti," niin kuin Jumalakin. Meidän erityinen areenamme tälle jalolle "sisäiselle" toimelle on toiset uskovat, joiden kanssa olemme tehdyt yhdeksi. Eli kun osoitamme rakkautta toisiamme kohtaan uskovina tuomme esiin Jumalan kuvaa esiin ja Jumalan nimi saa kunniaa!

Miten sitten rakastaa veljeään?

Jos todella olemme yrittäneet rakastaa toisia uskovia, olemme varmasti huomanneet, että se on toisinaan todella vaikeaa! Vaikka kuinka ponnistelemme huomaamme toisessa ihmisessä vain niin paljon virheitä ja vikoja, että emme voi rakastaa häntä. Näinhän asia on luonnollisella tasolla, mutta meidän täytyy avata käsityksemme ymmärtämään, että Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme (Room. 5:5). Koska siis Jumalan rakkaus varmasti riittää jokaista ihmistä kohtaan, meidän täytyy ennemminkin kuin kamppailla rakastaa jotakuta  niin hyväksyä hänet ja hyväksyä, että Jumalan tähden minä voin häntä rakastaa!

Johannes neuvoo meitä seuraavasti:

"Lapsukaiset, älkäämme rakastako sanalla tai kielellä, vaan teossa ja totuudessa."
– 1. Joh. 3:18

Rakkautemme toisiamme kohtaan, ja muita kohtaan, tulisi olla siis hyvinkin käytännöllistä eikä niinkään suuria sanoja. Jeesus neuvoi myös hyvin käytännönläheisesti antamaan toisille anteeksi ja pyytämään anteeksi, jos on tapahtunut loukkaantumisia. Johanneksen kirjeessä myös neuvotaan pitämään huolta toisesta vähäosaisesta uskovasta. Eli pohjimmiltaan voimme osoittaa tätä Jumalan rakkautta hyvin käytännöllisesti toisiamme kohtaan! Emme tarvitse yliopistotutkintoja keksiämme, kuinka rakastaa toisia. Siihen riittää silmiemme avaaminen toistemme tarpeille.

Totuudessa

Rakkaus iloitsee yhdessä totuuden kanssa, sanotaan 1. Korinttolaiskirjeessä luvussa 13. Rakkaus ei siis ole jotain pullamössö hellittelyä, joka vain taputtelee toista päähän ja voivottelee. Kyllä ymmärtäminen ja hyväksyminen on osa rakkauden esille tulemista samoin kuin hellyys, mutta rakkaudessa on myös halu nähdä toiselle ihmisille tapahtuvan parasta ja tämä tulee Jumalan Sanan totuuden toteutuessa.

Jokaiselle ihmiselle paras olotila on elää Jumala yhteydessä Hänen Sanansa valaistessa vaellustamme. Jos rakastamme toisia uskovia, tahdomme myös heidän elämässään näitä asioita tapahtuvaksi. Ja jos oikeasti haluamme näitä, teemme myös työtä sen toteutumiseen! Eli ensinnäkin rukoilemme rakkaan uskovan puolesta väkevästi emmekä anna periksi rukouksessa ennen kuin saamme läpimurron. Sekä jos on jotain muutakin tapaa, jolla voimme olla edes auttamassa asian eteenpäin menemistä, niin annamme itsemme myös siihen Jumalan Hengen ohjauksessa.

Huomaa siis, että kristittyjen yhteys ei ole joku outo ja kummallinen tunnetila, vaan hyvinkin käytännöllinen ja elämänläheinen asia! Se on rakkauden esille tulemista keskinäisissä suhteissamme, joka on suuri ja ihmeellinen seikkailu meille jokaiselle. Tästä rakkaudesta meidät pitäisi tuntea Jeesuksen seuraajiksi (Joh. 13:35), emmekä voi siihen asettaa jotain rajoja tai ehtoja ennen kuin suostumme rakastamaan. Jumala itse on asettanut rajat ja ehdot, ja se on usko Herraan Jeesukseen Kristukseen!