Palveluryhmät

Olemme seurakunnan arjen asioiden toimimisen sujuvuutta nyt ja tulevaisuudessa perustaneet palveluryhmiä, joissa palvelemalla voi osallistua seurakunnan toimintaan yksin tai muiden kanssa.

Ryhmiä on avoimia sekä puoliavoimia. Näistä ja muusta tarkemmin palveluryhmien kymmenessä teesissä sekä alla olevissa ryhmäkuvauksissa. Ryhmät eivät velvoita ketään mihinkään eivätkä myöskään sulje muita pois palvelemasta, vaan ne on tarkoitettu auttamaan palvelualttiita pääsemään mukaan palvelemaan.

Jos olet kiinnostunut johonkin ryhmään kuulumisesta, niin ota meihin yhteyttä.

Työtehtävien selvennykset

Siivous

Metron tilojen siivoaminen yksin tai yhdessä.

Kahvit

Kahvituksen järjestäminen lauantain tilaisuuteen tai muuten tarvittaessa.

Tulkkaus

Kokouksen, erityisesti saarnan tulkkaaminen suomesta englanniksi simultaanisti. Tarvittaessa myös englanniksi puhuvan saarnaajan tulkkaminen suomeksi vuoroperiaatteella.

Miksaus

Ylistysbändin ja puhujan äänien miksaaminen ennen lauantain kokouksia ja tarvittaessa niiden aikana. Lisäksi mahdollinen saarnan äänitys.

Yleismies

Esimerkiksi kalvojen vaihto, tervetulleeksi toivottaminen, kiinniottajana toimiminen rukouspalvelussa.

Saarnaaminen

Lyhyen tai pidemmän puheenvuoron pitäminen.

Ylistys

Ylistyksen johtaminen tai ylistysbändissä soittaminen tai laulaminen.

Rukouspalvelu

Rukouspalvelijana toimiminen.

10 teesiä palveluryhmistä

1. Perustamme Metron toiminnan selkeyttämiseksi ja sujuvoittamiseksi erilaisia palveluryhmiä.
  2. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan yhteen tai useampaan ryhmään. Jokaisen panos on tärkeä ja tervetullut.
  3. Kun ilmoittaudut ryhmään, ilmaiset halukkuutesi liittyä kyseiseen ryhmään. Jos et ole Metron jäsen, ilmoita nimesi lisäksi puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi niin saamme sinuun helpommin yhteyden.
  4. Ryhmiä on kahdenlaisia: avoimia ja puoliavoimia.
  5. Avoimiin ryhmiin liittymiselle ainoa edellytys on halu palvella. Koulutusta tehtäviin annetaan tarvittaessa.
  6. Puoliavoimiin ryhmiin liittymisen edellytyksenä on 12K:n käyminen tai vastaavien tietojen hallinta. Palveluryhmän johtaja päättää ryhmään hyväksymisestä. Myös näihin tehtäviin on saatavilla tukea ja ohjausta.
  7. Metron jäsenyys ei ole pakollinen edellytys missään ryhmässä toimimiselle, mutta mielellämme näkisimme jokaisen mukanaolijan liittyvän seurakuntaan.
  8. Aikaa ryhmiin ilmoittautumiseen on keskiviikkoon 25.9. asti. Ryhmät ja ryhmäläiset siunataan tehtäviinsä lauantain 28.9. tilaisuudessa.
  9. Ryhmiin on mahdollista liittyä milloin tahansa myöhemminkin. Voit myös tarvittaessa palvella tehtävässä, jonka ryhmään et kuulu.
  10. Kysy tarvittaessa lisää Antilta tai muilta Metron hallituksen jäseniltä.

Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille, tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa Kristusta. (Kol.3:23-24)